EPLAN eMANAGE: Projektek felhőbe történő feltöltése, megosztása és kezelése egyszerű módon

Felhőszolgáltatás az EPLAN Platformon

Megállíthatatlanul halad előre a tervezés digitális átalakulása. Felhőszolgáltatásainak részeként az EPLAN bemutatja a projektek közötti együttműködés új eszközét, az EPLAN eMANAGE szoftvert, ami lehetővé teszii a felhasználók számára, hogy az EPLAN Platform projekteket feltöltsék a felhőbe, megosszák partnereikkel, és tovább szerkeszthessék azokat. Az ingyenes verzió március közepén jelent meg - melyet 2021. augusztusában egy kibővített funkciójú, fizetős verzió követ majd. 

Monheim, Németország, 2021. március 17.  – Az EPLAN Platform rendszerei és az innovatív felhőszolgáltatások egyre inkább integrálódnak. Első lépésként március közepén indult az új szoftveres megoldás, az EPLAN eMANAGE Free. Ez az ingyenes, felhőalapú szoftver lehetővé teszi a projektek egyszerű feltöltését az EPLAN Platformról és a webböngészőkből a biztonságos ePulse felhőkörnyezetbe. Augusztusban jelenik majd meg a szoftver díjalapú, kibővített funkcionalitású változata. 

Projektek között együttműködés

Az EPLAN eMANAGE megkönnyíti a projektek felhőbe történő feltöltését, kezelését és megosztását. Mivel az ipari automatizálás mai ökoszisztémáját a dokumentumok feldolgozása és továbbítása során számos szakasz jellemzi, a rendszer előnyei egyértelműek: az új felhőszolgáltatással összefüggésben az EPLAN Platform rendszerei egy hálózatba kapcsolják a vezérlőszekrény- és panelgyártókat, az OEM partnereket és a rendszerintegrátorokat, valamint a gépek és üzemek rendszerüzemeltetőit. Mindannyian egy központi projekten dolgoznak, amely az eMANAGE megoldáson keresztül oda-vissza szinkronizálható. Az adatbiztonságot egyértelmű hozzáférési jogok és felhasználói jogosultságok biztosítják, melyek egyben rugalmassá is teszik a projektelérést. Az EPLAN Electric P8 és az EPLAN Pro Panel felhasználói már profitálnak ezekből az integrált folyamatokból, egyszerű módon feltölthetik projektjeiket a felhőbe, és további szerkesztés céljából visszatölthetik azokat az EPLAN Platformba. 


Közvetlen adatátvitel az EPLAN eVIEW programba

A felhasználók egyetlen kattintással közzétehetik projektadataikat közvetlenül az EPLAN eVIEW alkalmazásban. A projektben résztvevők a teljes projekteket megnézhetik és véleményezhetik. Ezáltal digitálisan megvalósítható a vállalatok közötti felülvizsgálat is. Az egyértelmű, központi felhő elérhetőségnek köszönhetően az eMANAGE támogatja továbbá a projekt résztvevőit egy adott tartalmom gyors megkeresésében is.


Szinkronizált, aktuális adatok

Az EPLAN eMANAGE révén az EPLAN tervadatok a projektben résztvevő valamennyi partner számára szinkronizálásra kerülnek. A projektben bekövetkezett változásokat minden résztvevő láthatja, és a projekt dokumentációja mindig aktuális - a projekt teljes életciklusán át, sőt az üzemeltetés és karbantartás során is.