EPLAN Piactér: Együttműködés a szakértőkkel könnyedén

Új EPLAN szolgáltatás

A szoftveres megoldásokat fejlesztő EPLAN új szolgáltatást vezet be.  A nemzetközi Eplan Piactér összefogja a felhasználókat és szolgáltatókat többek között a tervezés, a vezérlőszekrény-gyártás, a panelgyártás, valamint a tanácsadás területén. Ezáltal a szolgáltatókhoz való gyors hozzáférés még erőforrás-problémák esetén is biztosítja a munkát az Eplan projekten. 

2022. március, Monheim - Az új EPLAN Piactér már elérhető, világszerte gyors hozzáférést biztosít a szolgáltatókhoz az Eplan által lefedett szakterületeken. Az EPLAN webhelyén keresztül elérhető platformon az érdeklődők megkereshetik az EPLAN alkalmazásokhoz kapcsolódó szolgáltatásokat kínáló partnereket.


Ne vesztegesse az időt - keressen hatékonyan

Az EPLAN új szolgáltatásának kezdeményezői számára a cél egyértelmű: «Arra törekszünk, hogy ügyfeleink világszerte sikeresek legyenek» - nyilatkozta Marco Litto, az EPLAN stratégiai és vállalati programért felelős alelnöke. A mindennapi üzletmenet azt mutatja, hogy a projekt üzletág számos akadállyal küzd az adatok előkészítésével és integrálásával kapcsolatban, amelyeket a vállalatok néha nem képesek egyedül megoldani, gyakran további személyes erőforrásokra is szükségük lehet. Ekkor felvetődik a kérdés, hogy melyik szolgáltató lehet alkalmas az együttműködésre a CAE szoftverek terén, különösen az Eplan környezetben. Ezután egy időigényes keresés veszi kezdetét, elsősorban azokban a nagyobb országokban, ahol kevésbé elterjedt az EPLAN. Mindeddig az EPLAN értékesítő szakember segített a vállalatokkal való kapcsolatépítésben, de a Piactérrel mostantól egyszerűbb ez a folyamat.

Nemzetközi beszállítók gyors elérése

Az EPLAN Piactér három szektorra oszlik. A «Mérnöki szolgáltatások» szektor olyan szolgáltatásokat foglal magában, mint a kapcsolási rajzok létrehozása, a hardver megtervezése, vagy az eszközadatok beállítása. A vállalatok így gyorsan megtalálhatják a megfelelő beszállítót és ezzel időt nyerhetnek. A «Modulgyártási szolgáltatás» szektor a vezérlőszekrény-tervezéssel, a panelgyártással, a kábelezéssel és a kábelköteg-készítéssel kapcsolatos szolgáltatásokat gyűjti össze. Az «Általános tanácsadás» azokat a szolgáltatókat foglalja magában, akik közös ügyfeleket szolgálnak ki az ERP, a PLM vagy a szoftverfejlesztés (PLC, vizualizáció stb.) területein. Az alkalmazott szoftver, szolgáltatástípus vagy országspecifikus régió keresésével a felhasználók kiszűrhetik, hogy az egyes szolgáltatók milyen feladatokra alkalmasak. A vállalatokkal való kapcsolatfelvétel közvetlenül a platformon keresztül is kezdeményezhető.


Az alapelv a tesztelt minőség

Hogyan működik? A szolgáltatók ingyenesen regisztrálhatnak egy weboldalon keresztül. Az EPLAN Piactéren való részvétel feltételei a bizonyított szakmai hozzáértés - például egy EPLAN minősített mérnök (ECE) képesítést megszerzett munkavállaló, valamint legalább egy referenciaügyfél értékelése. Az EPLAN menedzserei ezután validálják a szolgáltatót és a képesítéseket, majd a sikeres ellenőrzés után a vállalat megjelenik a Piactéren. Mind a lista, mind annak használata természetesen ingyenes. A felhasználók a kapcsolatfelvételi űrlap segítségével léphetnek kapcsolatba a szolgáltatókkal - a szolgáltatások kiválasztása és a számlázás már a Piactéren kívül történik. A platformon visszajelzést lehet tenni, amely segíthet további érdeklődőknek a leendő szolgáltatójuk kiválasztásában.

60 kis- és középvállalkozás már képviselteti magát a Piactéren, és az EPLAN további bővülést tervez. A tervezési és gyártási környezetben megfelelő szakértelemmel rendelkező vállalatok számára érdemes regisztrálni szerte a világon.